Fra de mollstemte skoger1

Fra de mollstemte skoger

Fra de mollstemte skoger Biografi

Biography :: mollstemte i enga svak

Band Members

Tove Hagen - fele, cello, sang
Annar By - gitar, sang
Hege Nylund - ukulele, autoharpe, sang

Current Label

ta:lik

Vi har alle tre et felles referansepunkt; folkemusikken i Hedmark, og det er slik vi har blitt kjent med hverandre. Når vi i 2008 bestemte seg for å jobbe sammen, var det med et ønske om å tonesette dikt av forfattere fra Hedmark. Det er så utrolig mange gode forfattere i hjemfylket vårt – de er en viktig del av kulturarven vår, som vi er veldig stolte av.
På CD-ene våre vil du høre tekster av Ove Røsbak, Karin Sveen, Hans Børli, Halldis Moren Vesaas, Ola Jonsmoen, Jakob Lishaugen, Einar Skjæraasen, Magnus Buflod og Halvor Floden.

CD-er:

Så lengi du kjæm att (2012)
Kvisk åt meg i (2014) 
Sny i (2018) 


Tove Hagen, Rendalen
Tove er en allsidig musiker som svinger taktstokken i korpset og leder Stormusikken i Rendalen. Hun er en habil felespiller som holder den lokale feletradisjonen i hevd. Tove har sin musikkutdanning fra Toneheim Folkehøgskole, Folkemusikkstudiet på Rauland og Spelmanns- og kvedarskulen ved Ole Bull Akademiet på Voss og Universitetet i Oslo.
Hun svinger cello- og felebuen i den kritikerroste gruppa Majorstuen, som kommer med sin sjette CD Kvitre våren 2015. Gruppa har turnert i fire verdensdeler - i land som Frankrike, Aserbajan, Tsjekkia, England, Israel, Canada og Mexico. Majorstuen vant Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk i 2003, og ble i 2005 vinnere av Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-folk. I 2013 skrev Majorstuen bestillingsverket Kvitre til Førde Internasjonale Folkemusikkfestival.

Annar By, Elverum
Annar har sin bakgrunn fra rockemiljøet i Elverum. Hans store forbilder er Gustav Kåterud, Bert Jansch og Richard Thompson. Han har sin utdannelse fra Folkemusikkstudiet på Rauland og Den Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I 2006 ga han ut sitt første soloalbum Folk, Gitar, Sang (Nordic Sound). For denne kritikerroste plata ble han tildelt prisen Årets debutant under Folkelarm. Han har også vært særs delaktig på plata Å hør du venn (ta:lik) med den Hedmarksbaserte gruppa Etter’n Guttorm. Av annet snacks om Annar kan nevnes at han bekledde rollen som Sven Svarte (Monostatos) i folkeoperaen Trollfløyta, en nordisk versjon av Mozarts Tryllefløyten med regi av Leif Stinnerbom. Han har turnert Norge på langs og tvers sammen med visesangeren Lars Bremnes i regi av Rikskonsertene.

Hege Nylund, Trysil/Bærum
Hege er oppflasket med norsk/svensk visesang i en over middels musikkinteressert familie. Hun har gjennom årenes løp prøvd seg på piano, torader, gitar, fløyter og althorn, men det er sangen som alltid har stått hjertet nærmest. Hun synger nesten hva som helst, men folkemusikken og visesangen er hjertebarna hun stadig vender tilbake til.
Hun har utdannelsen sin fra Folkemusikkstudiet på Rauland, Spelmanns- og kvedarskulen ved Ole Bull Akademiet på Voss og NTNU. Hege var i 2003 gjestartist på albumet Til Almuen (2L) med gruppa Over Stok og Steen. Hun er også med i Etter’n Guttorm, som i 2010 ga ut CD-en Å hør du venn (ta:lik). I 2006 vant hun Åpen klasse under Landskappleiken med gruppa Herr Ole. Med Rikskonsertene og gruppa Skrekk har hun besøkt skoler i Rogaland og Telemark og har flere turneer i regi av Musikk i Hedmark.Share | Last updated on 7th Jul 2019

Basket

The basket is empty

Media Player

Så lengi du kjæm attSå lengi du kjæm attFra de mollstemte skoger
0:00

Member Login

Don't have an account?
Sign in with a network ID or create a new one:

Spillejobber

No events to display
Get a free website at www.get-ctrl.com © Fra de mollstemte skoger Terms & Conditions powered by get-ctrl

Sending Data

Taking too long?

Close
Loading...