mollst2

Fra de mollstemte skoger

6`er i HA

Posted on Saturday, 7 June 2014

News :: 6-er-i-ha :: HA Kvisk a t meg


Mollstemt folkeslag

Vi er nok et mollstemt folkeslag innerst inne. Det er slik vi er.

Hadde vi ikke visst det før, ville vi oppdaget det ved å lytte til det nye albumet til gruppa Fra de mollstemte skoger. For her har hedmarksmusikerne Hege Nylund, Tove Hagen og Annar By tatt for seg noe av den fineste sanglyrikken som er å oppdrive i dette fylket, og framstiller den så stemningsfylt som den må være. Den dagen årets vakreste hedmarksalbum skal kåres, må dette være en suveren kandidat i sin klasse.

Forgjengeren fikk en sekser i HA. Årets oppfølger «Kvisk åt meg» er blitt om mulig enda bedre, enda sterkere i det lyriske uttrykket.

«Den senker sin tone

I tårevått bar

Djupt inne i skogen

Og venter på svar»

Slik heter det i Jakob Lishaugens dikt «Den evige tone». Og Lishaugen er en av de altfor lite kjente hedmarkslyrikerne som de tre har funnet fram til. Og de viser igjen hvilken lyrisk skattekiste hedmarkslyrikken utgjør. Det er ikke nødvendigvis så lystig. Men vemodet kan som kjent være uendelig vakkert det også.

Trioen har en sjelden evne til å lytte seg inn i stoffet, kanskje nettopp fordi de kjenner det så godt fra seg selv. Det er nærmest blitt et slags Hedmarks nasjonalalbum dette her. For her er det vårt eget som tolkes og framstilles. Og hvem kjenner seg ikke som hedmarking, når det gjøres så fint som dette?


Geir Vestad - HA

Basket

The basket is empty

Media Player

Så lengi du kjæm attSå lengi du kjæm attFra de mollstemte skoger
0:00

Member Login

Don't have an account?
Sign in with a network ID or create a new one:

Spillejobber

No events to display
Get a free website at www.get-ctrl.com © Fra de mollstemte skoger Terms & Conditions powered by get-ctrl

Sending Data

Taking too long?

Close
Loading...