mollst2

Fra de mollstemte skoger

Fin anmeldelse i Vårt Land

Posted on Tuesday, 21 February 2012

News :: Fin-anmeldelse-i-vart-land :: vartland 14022012


Varmt fra taigaen

- Du må lytte med hjertet, synger trioen Fra De Mollstemte Skoger. Ordene har de fra dikteren, filosofen og tømmerhoggeren Jakob Lishaugen. Han er en av Hedmark-dikterne de har tonesatt på sin plate "Så lengi du kjæm att". De fleste diktene er skrevet av Ove Røsbak, men også Halldis Moren Vesaas, Ola Jonsmoen, Einar Skjæraasen, Karin Sveen og Hans Børli er representert.

Dype lengsler.Summen blir noe langt mer enn "fattigmannskost og magagassbris" og ønskedikt for hedmarkinger. Her er skoglyriske stemninger og dype lengsler, men også beinkald vinter og bitter hjertesorg.

Trioen består av gitarist Annar By, fiolinist Tove Dalbakk og vaskebrettist Hege Nylund. Alle tre skriver melodier og synger godt hver for seg og sammen i varme harmonier. De kler visene i en forsiktig roots-drakt med Byes tidvis lyriske, tidvis drivende gitarspill som rommet fele og cello får synge i.

Varmt og levende. Fra De Mollstemte Skoger kaller de seg, og de kommer fra østen for Ånestadkrysset og det landskapet Rolf Jakobsen beskrev slik: "For ved Ånestadkrysset i Løten begynner Taigaen./(Visste du det?)/Det euro-asiatiske barskog-beltet/jordklodens grønne skjerf rundt halsen."

Slik kjennes også musikken, som noe varmt og levende som legger seg tett inntil.


Arne Guttormsen, Vårt Land

Basket

The basket is empty

Media Player

Så lengi du kjæm attSå lengi du kjæm attFra de mollstemte skoger
0:00

Member Login

Don't have an account?
Sign in with a network ID or create a new one:

Spillejobber

No events to display
Get a free website at www.get-ctrl.com © Fra de mollstemte skoger Terms & Conditions powered by get-ctrl

Sending Data

Taking too long?

Close
Loading...